ÅNGERRÄTT & RETURINFORMATION

Du har alltid ångerrätt i 14 dagar i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Presenten detta inom 14 dagar från det att du eller ett ombud till dig tagit emot den beställda varan (ångerfristen). Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum du meddelade Presenten om att du utnyttjat din ångerrätt. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong. För mer information om din ångerrätt, se våra Allmänna Villkor. Notera att vid retur av en interiorbox så måste hela boxen returneras, det går alltså inte att returnera en enskild produkt.


Så här hanterar du enklast din retur/reklamation

  • Kontakta vår kundtjänst via telefon eller mail och meddela oss att ni önskar att göra en retur. En förbetald retursedel skickas till dig via post.
  • Packa er vara med omsorg, använd i första hand emballaget som varan kom paketerad med. Lämna sedan in paketet på ett av Postens eller DHLs servicepointombud. Se uppgifter om fraktleverantör på din retursedel. Se till att få ett kvitto på returen där kolli ID framgår. Det gör det lättare att följa återleveransen vid behov. 
  • Vi gör en återbetalning av godkända returer inom 20 dagar från det att varan mottagits. Med hjälp av returfraktsedeln så identifieras ert kundärende automatiskt. Kostnad för returfrakt dras av innan återbetalning sker.

Kostnad vid byte:  Byte av övriga varor med Presentens returetikett kostar 79 kr i returfrakt samt eventuell fraktkostnad för bytesvarorna. Presenten drar av kostnaden innan eventuell återbetalning sker. Tänk på att uppge bank och kontonummer vid användning av betalsättet förskottsbetalning. 

OBS! Det är du som kund som har det ekonomiska ansvaret för att din retur kommer till oss. Därför ska du notera kolli-ID på paketet du sänder i retur till oss och be om kvitto. Alla varor som skickas tillbaka, måste vara inslagna och packade i kartong. Vänligen paketera varan så att varans originalförpackning inte skadas.


30 dagars öppet köp

Som kund hos Presenten har ni 30 dagars öppet köp (från och med det datum då ni mottog mail med leveransinformation) på produkter med obruten förpackning i originalskick. Om produkten inte har en särskild förpackning utan levererades lös i ett paket ska samtliga märken, klisterlappar, etiketter etc. sitta kvar på produkten. Produkten ska returneras i helt oförändrat skick och får inte vara använd.

30 dagars öppet köp gäller inte på produkter som har ett begränsat hållbarhetsdatum eller som klassas som hygienprodukter eller livsmedel.

Vid öppet köp ska Presentens egna frakthandlingar användas. Ni får frakthandlingarna genom att kontakta Presentens kundtjänst via mail info@presenten.se.

[zendesk_request_form]