Cooee!

[ hej hallå! ]

 

Catrine Åberg, en tuff och framåt kvinna med stort driv och en fantastisk känsla för färg och form.

En karismatisk person med otrolig utstrålning. Historien om hur hon och hennes familj driver
företaget tillsammans är fascinerande.

Tankarna på att starta ett företag fick hon efter en längre tids vistelse i Australien.
Namnet Cooee härstammar från aboriginernas (ursprungsbefolkningens) sätt att kommunicera med varandra på vandringarna uppe i bergen.
Cooee ekar mellan bergstopparna och på så sätt fick man kontakt med varandra, ungefär hej hallå! på svenska. Deras konst och färgsättningar inspirerade henne mycket under hennes tid där.
Resultatet blev en succée, det minimalistiska uttrycket i kombination med hennes känsla för färg har gjort hennes ballvas till en av de mest efterfrågade vaserna i vårt sortiment just nu.

Catrine hämtar inspiration på konstutställningar, i natur och storstad men framförallt från möten med människor.

Vår box

Cooee Design är ett av de underbara designföretag som har medverkat i våra inredningsboxar. 

visa mer

I vår allra första inredningsbox hade vi med den underbara ballvasen i en vacker blå nyans som vi var bland de första att lansera bland återförsäljarna i Sverige. Något vi är otroligt stolta och glada över. Hon skickade även med en personlig hälsning till våra boxprenumeranter, superkul tycker vi!

Catrine Åberg på Cooee Design är en av de fantastiska designers som vi fastnat lite extra för. När vi träffade henne första gången hade vi redan bestämt oss, det här skulle vi köpa in!
Vi letade upp hennes monter och träffade en karismatisk person med otrolig utstrålning som verkligen vann våra designhjärtan.

Sedan dess har vi hunnit med ytterligare ett samarbete med en helt egen färg “Dimma” till vår box. En otroligt härlig ljus nyans som blev väldigt uppskattad. Vi hoppas på fler unika och spännande projekt och samarbeten framöver.