Söker du svaret på en fråga?

Vi finns här för att hjälpa dig!

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna som vi får. Varmt välkommen att kontakta oss på det sätt som passar dig bäst. Ring, maila, chatta eller skicka ett meddelande via sociala medier, vi vill gärna göra det så enkelt för dig som möjligt, Vår önskan är att kunna hjälpa dig!

Vad är fraktkostnaden?

Fraktkostnaden är 59kr inkl moms på alla beställningar oavsett paketets storlek och vikt. Vid ett ordervärde som överstiger 750kr så erbjuder vi fri frakt.

Vilka betalsätt erbjuder ni?

Vi använder oss av Klarna checkout. Vi erbjuder betalning med kort VISA och Mastercard, direktbetalning, Klarna Faktura, Klarna Konto och swish. Är du nyfiken på att veta mer om våra betalsätt så hittar du mer information HÄR

Hur lång är leveranstiden?

Din leverans sker normalt inom 2-4 dagar arbetsdagar efter lagd beställning. Tips! När du har mottagit din leveransbekräftelse och fått ditt kollinummer så kan du följa ditt paket hos vår fraktspeditör. 

Har du mottagit ett leveransbesked från oss men ingen avisering har kommit än? Kontakta gärna ditt ombud för att dubbelkolla att de inte missat att scanna in ditt paket.

Vad händer när jag lagt min beställning?

Så snart din beställning har lagts i vår butik så hanteras den av vår orderavdelning som kontrollerar att de varor som du har beställt finns i lager och att inget annat ser konstigt ut. Sedan förbereds din order för leverans. Vi levererar i turordning. Så snart paketet har lämnat oss så skickas det ut ett leveransbesked med ditt kollinummer till dig via mail. När vår speditör har levererat paketet till ditt närmaste uthämtningsställe så skickas det ut en avisering till dig via mail eller sms.

När får jag min faktura?

Så snart vi har skickat iväg ditt paket från oss så aktiverar vi din faktura. Den kommer sedan att skickas ut via mail från vår betalpartner Klarna.

Kontakta oss via mail

[zendesk_request_form]

Presenten.se

Vallerstad Södergård 1

596 92 Skänninge

 

support@interiorbox.se